Przemyski Region na kuligu

Fajna pogoda, trochę śniegu oraz chęć spędzenia kilku godzin z przyjaciółmi były inspiracją do zorganizowania w dniu 22 stycznia kuligu w Przemyskim Regionie IPA. Opady śniegu i troszkę mrozu zainspirowały nas do zorganizowania kuligu. Wybraliśmy podprzemyską wioskę Tarnawce. Ze względu na krótki okres przygotowań i specyfikę służby na miejscu zbiorki stanęło tylko i aż 24 osoby gotowe na kilka godzin relaksu i spotkania w gronie przyjaciół. W Tarnawcach zameldowaliśmy się o godzinie 11-tej i czekały tam na nas trzy konne zaprzęgi. Jadąc polnymi drogami mogliśmy podziwić piękną panoramę Sanu. Po przyjeździe na miejsce postoju czekało na nas przygotowane ognisko. Kulig kuligiem , ale nic tak nie smakuje jak kiełbasa i udziec pieczone nad ogniskiem oraz do tego wyśmienity wiejski smalec i ogórki kwaszone z beczki. Spokój, cisza i przyjacielska atmosfera sprawiły, że pięć godzin minęło niepostrzeżenie i trzeba było wracać do codziennych spraw. Dziękuję wszystkim za spotkanie i frajdę.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Przemyski Region na kuligu”]

Tekst:. J.Faber
Zdjęcia: G.Karwowski; M.Godzień; J.Faber

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *